Uncategorized

Режисьорът Нася Атанасова с открит урок за поведение пред камера

Режисьорът Нася Атанасова ще бъде лектор на открит урок на тема „Поведение пред микрофон и камера – стъпки в сценичното изкуство“, който ще се проведе на 19 април 2023 година, във варненската арт- галерия „Тереза“. Урокът е предназначен за деца и тийнейджъри вокалисти , които се обучават по проекта „Ако дал си надежда“ на Студио ДА и фондация”Откритие”.

Младите певци, които искат да се изявят пред камерата, трябва да придобият определени умения и знания, които ще им помогнат да се представят професионално и да се справят успешно с предизвикателствата на медийната среда.

На семинарa с лектор Нася Атанасова, тинейджърите ще научат как да се подготвят за изява пред микрофон и камера, как да се възползват от своите емоции и енергия, как да контролират поведението си и как да взаимодействат с камерата и публиката. Режисьорката ще сподели своите опити и практически съвети от професионалната си кариера, за да помогне на младите певци да развият своите умения и да се представят на високо ниво на сцената.

Поведението пред микрофон и камера е важен аспект от съвременното сценичното изкуство, тъй като в медийната среда всяко жест, израз на лицето или движение може да бъде заснето и излъчено на живо или на запис. Тинейджърите ще научат как да бъдат наистина присъстващи и автентични пред камерата, как да контролират емоциите си и да изразят своята индивидуалност и стил.

Нася Атанасова е завършила режисура в класа на проф. Хачо Бояджиев в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов. Стартира кариерата си същата година в ДЪРЖАВЕН САТИРИЧЕН ТЕАТЪР – Габрово.До 2000 година работи като режисьор в няколко столични медии. Режисьор-постановчик и автор на множество вариететни, национални и международни музикални проекти, хепънинги и модни събития, сред които фестивалите „Сребърен Ерос“, „Откритие“, конкурсите „Топ Модел „Златни пясъци 2002“, „Мис Перла Интернешънъл България 2005“ и „Мис Варна“ (2005-2012). Носителка на награда на журналистите на Фестивала за малки телевизионни форми в Кошице 1996 г. Повече от 20 г. живее и твори във Варна, по-голямата част от които като режисьор и Управител на „Медийна група Черно море“. Носителка на награда за изработка на най-добро детско ТВ предаване на Фестивала “Златния чадър – Албена 2006”. Режисьор-постановчик на редица шоу и развлекателни продукции и продукции в областта на културата на територията на гр. Варна 2001-2020 г. През 2019 г. режисира документалния филм „ВЧЕРА ПРОДЪЛЖАВА УТРЕ“ (Филм за историята на Немската езикова гимназия в град Ловеч) по сценарий на Павлин Павлов.