История

СТУДИО ДА  е създадено от Доно Цветков във Варна през 1991 година. Това е и първата българска частна школа за подготовка на попизпълнители, включваща: работа с вокални педагози, корепетитори, уроци по солфеж и теория на музиката, ансамбли, микрофонна техника, хореография ,  актьорско майсторство , история на поп-музиката и др. Сред преподавателите са имена на доказани професионалисти (тази подготовка ще е в основата на много професионални кариери за възпитаниците на студиото).  Още същата година студиото реализира и първите си концертни изяви. От началото на  90-те години Студио ДА  е продуцен на   първите песни и на много начинаеши певци и групи,  има и свое ТВ-предаване и клипкласация в програма „Море” на тогавашния регионален ТВ канал на БНТ във Варна, с финал, излъчван по Ефир 2 на БНТ, където представя дори  и „първите стъпки” на популярни днес изпълнители като:  Миро(Мирослав Костадинов), „Гумени глави”, Силвия Горанова(днес Есил Дюран) и мн.  др.

От 1992 изпълнители на  Студио ДА представят България на различни конкурси и фестивали по света, а участниците в студиото като: Десислава Добрева, Неда Карова, Климентина Терзиева, формация ДА и др. печелят престижни награди в  Македония, Малта,Египет,  Литва, Чехия, Турция, Русия, Италия, Сърбия, Беларус,Полша, Украйна и мн. др.

Студио ДА е  и в основата на първия български частен попфест”Откритие”(януари 1992г.), който през 1994г. прераства в международен конкурс за изпълнители, а от 1999 е и международен конкурс за песни от млади автор-единствен по рода си в България и един от малкото подобни в Европа. През 1992 дава стартта и на „Рок-Хит”-първият български конкурс за рок-песен , а от 2002г,. на Европйския  конкурс за детска песен”Златни искри”.

Освен индивидуална подготовка кън студиото е и една от доказаните  български детски вокални формации-ДЕТСКО ШЛАГЕРНО СТУДИО „ДА”, чийто песни с  милиони гледания, можете да откриете  YouTube канала  studiodabg.